2009-07-31

Srirangapatnam; Friday, 31 July














Na een welverdiende nachtrust stonden we om 8.30 uur alweer klaar voor onze laatste ontdekkingsdag van het zuiden, samen met Dehal (dewelke op aanvraag terug te vinden is op één van onze foto’s, samen met Isabel, toen zij gisteren even aan het uitrusten waren). De tocht ging deze keer naar Srirangapatnam, waar we de Vishnu-tempel, die gebouwd werd door Tipu Sultan, bezochten. Aangezien de hele stad (die vroeger de hoofdstad van de provincie Karnataka was) in het teken stond van Tipu Sultan, besloten we ook zijn gevangenis, zijn begraafplaats en de heilige rivier te bezoeken. Deze laatste deed ons even terugdenken aan boeken als “De Witte”, want hier bestaan nog geen publieke zwembaden, dus iedereen duikt de rivier in voor wat waterpret. En, uiteraard, wordt er in dezelfde rivier ook gewassen… en de was drogen? Heel simpel, leg alles op de trappen, de zon zorgt voor de rest!

Een niet onbelangrijk hoogtepunt van vandaag… we hebben “onze eerste slang” ontmoet (en neen, Isabel kijkt er niet naar uit om een tweede exemplaar tegen te komen). Die kans zit er echter wel in, want morgen trekken we er onder ons twee op uit naar… het oerwoud!!!


PS ons kamergenootje, Julia, is terug te vinden op een foto, samen met Isabel, die we gisteren gepost hebben


Foto 1-6: het imperium van Tipu Sultan

Foto 7-9: was- en waterpret

Foto 10: de ssssslang!

Foto 11: Dehal en Isabel toen we gisteren even aan het uitrusten waren

Foto 12: Praveen, onze “leraar” tijdens de eerste week

Foto 13: we zijn er al zo gewoon aan ondertussen, maar ze zijn er wel degelijk: de koeien!

4 opmerkingen:

  1. Een ssslang... dat zal wel een spannend moment geweest zijn! Weten jullie toevallig ook welke soort? Dat hebben jullie toch weeral overleefd! Ik ben super benieuwd naar de foto's van jullie oerwoudavontuur, wel voorzichtig zijn hé!

    Groetjes

    Mike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thierry Behaeghel31 juli 2009 om 23:07

    Thierry: wow, ik ben onder de indruk dames. Moedig maar verrijkend, vermoeiend maar onvergetelijk, zo veel vertrouwen (mike, ik leef met je mee :-) )maar nog zo veel sterker straks terug samen... Dames, wees voorzichtig maar geniet ten volle. I'm impressed. take care and all the best. x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Isabel!

    Wij zijn van gisteren terug van vakantie!
    Mike heeft het hier thuis heel netjes gehouden (met de hulp van Ken natuurlijk), dat belooft dus voor later! ;)
    Nog veel plezier in India!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Girls,
    ik zit voor de moment in Sao Paulo. Maar morgen moet ik doorvliegen naar Trés Lagoas. Of ze daar slangen hebben weet ik niet, maar zeker krokodillen. Zou ik Isabel daarmee kunnen plezieren?
    Groetjes en wees voorzichtig met de wilde dieren, Jommeke

    BeantwoordenVerwijderen