2009-07-21

Mysore; Tuesday, 21 July






Doodmoe waren we… maar wat een goede nachtrust moest worden, veranderde in een eerste kennismaking met de mindere kantjes van India (al zou dit in eender welk land kunnen gebeuren). Onze ramen kunnen niet volledig gesloten worden en daardoor hoorden we rond 3 uur hevig geschreeuw, vlak onder ons (wij slapen op het verdiep, onze collega-vrijwilligsters vlak onder ons). Een beetje beangstigd aanhoorden we dit geschreeuw en gekrijs, om later te horen dat een mentaal gehandicapte Indiër probeerde “in te breken” bij de andere meisjes. Na tussenkomst van de mensen van de receptie is de rust teruggekeerd. De meisjes zijn vandaag dan ook naar ons verdiep verhuisd. Vanmorgen werden dan de activiteiten van deze twee eerste weken toegelicht en ook de “do’s en don’ts” waarmee rekening te houden in India. Onze mentor, Praveen, benadrukte dat dit niet steeds strookt met wat er in de reisgidsen geschreven staat. Na de lunch kregen we een uiteenzetting over “the cultural shock”. Deze hebben we echter gemist daar we dachten even gauw ons draadloos internet in orde te brengen in een internetshop in de hoofdstraat van Mysore. Algauw bleek dat we geen rekening gehouden hadden met “the Indian rythm of doing things”. Net op tijd voor de cursus “Kannada” (de taal die in deze streek gesproken wordt) kwamen we aan in ons hotel. Daarna bezochten we nog een plaatselijke, traditionele groente- en fruitmarkt en hadden we even de tijd om onze kamer in te richten naar onze zin (de geur van koeien die genadeloos door onze open ramen naar binnensloop, werd vervangen door een “bloementuin” uit een spuitbusje; “to use water and your left hand”, werd ingeruild voor toiletpapier). Op die manier kunnen vanavond alweer een beetje geruster in bed kruipen.

Shooba ratri! (slaapwel in het Kannada)


Foto 1: A room with a view

Foto 2 + 3: de markt

Foto 4: onze roommate, Julia

Foto 5: verfraaien van de kamer, deel 1: de waslijn, …

8 opmerkingen:

  1. Ingrid en Werner21 juli 2009 om 20:03

    We zijn er fier op dat jullie je zo snel schikken en er al bijna een thuis van gemaakt hebben. Leven kan ook op een eenvoudige manier. Die dagelijkse koude douche zal wel raar blijven maar zal voor jullie een herinnering en een ervaring blijven voor het leven. We kijken al uit naar jullie avonturen van morgen.

    Ingrid & Werner

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, goe bezig daar...
    Mooi uitzicht en supernette badkamer !!!
    Back to the primitive !! héhé...
    tot morgen zekers... bye !
    Stafke.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Girlies,

    Zie dat jullie al helemaal ingeburgerd zijn aldaar. Nieuwe thuis, nieuwe taal, ander maar vast en zeker wel lekker eten. Nog geen 'stipje' gezien op jullie voorhoofd however! Kan daar tellen als 'cultuurshock' precies. Maak er iets onvergetelijks van hee.

    Slukes
    D.O.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey,
    Hopelijk een goede nachtrust gehad.
    Precies al enkele leuke ervaringen opgedaan....
    De badkamer is ok... zouden we de onze wel veranderen?
    Kijk al uit naar de volgende avonturen...
    Bye bye...
    Dorette & co

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey,
    Hebben julie daar iets gemerkt van de zonne eclips vannacht?
    Nog een prettige dag...

    groetjes,
    Dorette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ai die badkamer...
    Voor de rest ben ik wel stikjaloers dat jullie de kamer delen met een echte Italiaanse, dat zou een geweldige manier zijn om mijn Italiaans wat bij te schaven
    Echt leuk om dagelijks jullie avonturen mee te volgen!
    Veel groetjes
    Annemie en Tom
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die marktjes zien er bijzonder kleurrijk uit hé ! We verwachten natuurlijk eens uitgebreid Indisch te tafelen bij de terugkomst hé ! En ja, dat sanitair... Het zal des te zaliger zijn om in de badkamer te vertoeven als jullie thuis zijn !
    Groetjes,
    Arjan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Ladies,
    Jullie hebben al mooie foto's doorgestuurd en ook jullie dagboek is tof, zo kunnen wij jullie volgen van de bezigheden. Het is echt topie dat jullie dit doen en zijn daar fier op
    Ik probeer om het dagelijks na te kijken want het is toch wel een enorme ervaring voor jullie
    Succes

    BeantwoordenVerwijderen