2009-07-09

9 juni 2009 - Ons project

Vorige week kregen we meer details over ons verblijf ginder en over het project waar we in zullen meedraaien. Na onze twee eerste oriëntatieweken zullen we verblijven in een gastgezin in Mysore. Het is de bedoeling dat we daar deelnemen aan de gewone dagelijkse bezigheden, gedurende de tijd dat we "thuis" zijn. Overdag gaan we naar "Odanadi Seva Samsthe", een opvangtehuis voor kinderen en jongeren die bevrijd werden uit de klauwen van de "sexhandel". Odanadi tracht hen een waardige opvoeding en jeugd te geven. Onze taak zal o.a. zijn hen de basis van de Engelse taal op een leuke manier bij te brengen. Onze onderwijservaringen zullen dan wel van pas komen maar we schuimen toch nog gauw even het internet af, op zoek naar leuke ideeën en tips. Als jullie er hebben, feel free to share!
We kregen ook al een lijstje met "do's & don'ts". Hieruit leren we bv. dat we nooit met gekruiste benen mogen gaan zitten omdat dit zeer respectloos overkomt.
Ik heb nu nog even de tijd om alles verder in orde te brengen. Bij Isabel zou dit al in kannen en kruiken moeten zijn want zij vertrekt morgen al. Zij gaat eerst nog even een kijkje nemen in het noorden van India. Een streek die blijkbaar erg verschilt van het zuiden. Bij deze wens ik haar dan ook een goede reis!

2 opmerkingen:

  1. Dankjewel Carol! Ik ben vertrekkensklaar en kijk al uit naar je komst! Het zal snel vooruit gaan. Tot volgende week of... tot op de blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel succes met jullie project... niet vanzelfsprekend om met zulke zware problematiek om te gaan... hopelijk helpt de dankbaarheid van deze mensen jullie erdoor! Go for it!

    BeantwoordenVerwijderen