2009-07-29

Through the monsoon; Wednesday, 29 July









“Wow! Oh jee! Oh my god! Brrrr! …” Ja ja, al deze uitlatingen hoorden bij onze uitstap van vandaag.

Met een vrij comfortabele bus reden we vanmorgen in anderhalf uur naar Namdroling. Daar aangekomen, namen we de riksja tot aan het Tibetaanse klooster en dat werd een wel heel spannende rit; waar de riksja’s van Mysore over voetpaden rijden, deden deze chauffeurs er toch nog een schepje bovenop; leve de pijnlijke gewrichten! (om nog maar te zwijgen over de jongen die we bijna aanreden)

Maar goed, aangekomen in het klooster, of liever, de Gouden Tempel, moesten we toegeven dat we er ons iets anders bij voorgesteld hadden. Natuurlijk zijn “verwachtingen” altijd grote boosdoeners en werken ze teleurstellingen in de hand, maar we hadden echt niet gedacht dat we een groot appartementsgebouw zouden inlopen. De monniken wonen er dus niet in een traditioneel klooster. Hun kledij was echter wel zoals we die kunnen herkennen uit boeken, … typische rood-gele gewaden, geschoren hoofden, ... Het klooster had naast het woongedeelte echter ook enkele tempels die we naar goede gewoonte blootsvoets moesten betreden. Onze eerste impressie werd meteen van de kaart gevaagd! Drie reusachtige gouden beelden, waaronder centraal dat van Boeddha, keken ons aan vanuit hun rijkelijk beschilderde en versierde tronen, in een reusachtige marmeren hal! De Gouden Tempel was zijn naam dan toch meer dan waard! Nooit eerder kwamen we hier een dergelijk kunstwerk (!) tegen!

Daarop waren we zodanig onder de indruk van het Tibetaanse leven, dat we ons zelfs gewaagd hebben aan een typische, Tibetaanse lunch! Alvast een geslaagde voormiddag. In de namiddag besloten we om naar een nabijgelegen bamboewoud te gaan om er even te genieten van de betoverende fauna en flora. Genieten hebben we gedaan, maar toen een zware moessonregen uit het niets over het bos heen spoelde, hielden we het dan toch voor bekeken. Een half uur wandelen later bereikten we de rand van het bos (dewelke een rivier was) en konden we op zoek naar vervoer om terug te keren naar Mysore. Deze keer geen comfortabele bus, maar een typische Indische “lijnbus” die maar liefst een uur langer deed over eenzelfde afstand als de heenrit! Toch ook wel een belevenis! Het werd vermoeiend, maar we zijn toch weer heel blij dat we ook van dit “staaltje India” konden proeven!

8 opmerkingen:

  1. Nu dat is inderdaad een heel andere tempel :)fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey dames,
    Ik volg ook al even al jullie avonturen en moet zeggen: chapeau hoor. Jullie gaan inderdaad met een pak bagage en levenservaring terugkomen. Ik vind het zelf super om alles te kunnen volgen. Vannacht vertrek ik zelf op vakantie, dus kan ik binnen 10 dagen weer wat lectuur inhalen. Ben benieuwd. Ik zou zeggen: doe dat daar nog schitterend ik tot binnenkort. Groetjes, Anne, logo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey meisjes,
    Elke dag andere avonturen dat is toch reuze...
    Het is daar wel de moeite,ik zie al uit naar uw foto's Carol. Geniet maar van elke minuut,want het zal vlug voorbij zijn.Maar de ervaringen die blijven voorgoed....
    Groetjes uit het zonnige België van ons allen...en tot morgen.
    Dorette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaba,

    Blij weer een hele hoop foto's van jullie te zien en aan jullie uitleg te lezen is het daar wel fantastisch! Heel fijn dat we alles kunnen volgen van hier en contact hebben met jullie.

    Groetjes en tot snel!
    Inge en co

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Isabel en Tante,
    Wat een mooie reis maken jullie daar.
    Jullie zijn in het oerwoud geweest, waren daar geen gevaarlijke dieren, tijgers misschien?
    En hebben de meneren in hun kleed jullie ook Kung-Fu geleerd? Wonen in al die tempels ook prinsessen of misschien wel een boze heks?
    Kijk maar goed en vertel het ons allemaal als jullie terugkomen. Dikke zoen.
    R & R

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hallo meisjes. eindelijk wekt dat spulletje hier.heeft wel 10 dagen geduurd.Hard gezweet en rondgereden. Gisteren zaten we hier ook aan Indische temperaturen.38° Zee even warm als lucht.Geen verfrissing,maar wel veel amusement,want de jongens hadden hun luchtmatras mee en hebben met hun DIKKE papa (zeggen zij) ver in het water gemogen.Hebben hun halve namiddag daar doorgebracht. Onze Jos is van eergisteren van hotel verhuisd. On ze AO heeft hem naar de luchthaven gebracht, Werner is hem gaan ophalen en volgende dag heeft Dirk hem direkt naar Bonheiden moeten brengen voor een operatie.Dus hoog tijd dat hij uit Gandia vertrok.Ik ben heel blij dat ik nu eens een berichtje kan terugsturen, maar de foto s en uitleg hebben we wel altijd gevolgd. Nog vele groetjes ,ook aan anderen en vooral culturele ervaring. GR

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hey Isabel en Carol,

    Wat een ervaring zeg, jullie hele trip! Ik heb jullie verhaal in één keer gelezen, want ik dacht vandaag pas terug aan het mailtje dat Isabel voor haar vertrek had gestuurd. Wat een verschil met mijn eigen vakantie! Ik zit zo'n beetje aan huis gekluisterd met een druk experimenterende kleuter en een hevig schoppertje in mijn steeds dikker wordende buik. Ook leuk natuurlijk, maar stiekem ben ik toch een beetje jaloers op jullie. Het is vast overbodig om te zeggen dat ik hoop dat jullie ervan genoten hebben, want jullie foto's stralen dat al helemaal uit.

    Groetjes vanuit Tremelo,
    Tania Vervloesem

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hey girls,

    eerst even een hele dikke proficiat Carol......en gefeest hebben jullie ook al gedaan heb ik vernomen !!


    Hopelijk vinden jullie het een hele fantastische ervaring daar en kijken wij uit naar de vele verhalen die jullie te vertellen zullen hebben !
    Veel liefs van ons allemaal ! Pitta & C°

    BeantwoordenVerwijderen