2009-07-27

Mysore; Monday, 27 July












Een dagje later dan de feiten, zijn we blij te kunnen vertellen dat we een mooie zondag achter de rug hebben. Toen we gewekt werden om 6.15 uur, waren we nog niet helemaal overtuigd… maar al snel bleek het de moeite waard te zijn. We besloten immers om de stad even achter ons te laten en het platteland te verkennen. De lange busrit alleen al, was een fantastische ervaring. India heeft veel gezichten en het plattelandsleven is er daar één van, zoals jullie gisteren al konden zien op de foto’s. De mensen hebben er bijlange niet wat wij als “basisbehoeften” zouden omschrijven, maar ze realiseren zich dit niet en voelen zich des te gelukkiger. Graan wordt er gedorst door het op de straten te leggen en er voorbijrijdende auto’s over te laten rijden, ossen worden gebruikt om het veld te ploegen, … Het is bijzonder om te zien hoe de mensen hier zo gelukzalig samenleven! Alweer een reden om blij te zijn dat we, voor ons vrijwilligerswerk begint, ook even kunnen kennismaken met het traditionele India. Eenmaal aangekomen ter bestemming, bezochten we de “Kesava tempel” in Somanathapur, de “Barachukki falls” in Shivanasamudra, de plaatselijke “plas van Rotselaar” en een stad die met zand bedolven werd.

Jullie konden het zelf al opmerken, al de tempels lijken inderdaad ontzettend hard op elkaar… maar elke keer opnieuw worden we verstomd door de precisie waarmee de gebouwen afgewerkt zijn; ware kunstwerken! Wat de “ronde manden” in het meer betreft, deze worden gebruikt als “bootje” en konden gehuurd worden met schipper. (hieraan hebben we ons echter niet gewaagd)

Een vraag die we ons misschien hadden moeten stellen op voorhand; wat kunnen we verwachten van een stad die met zand bedolven is? Antwoord: veel zand, geen stad… maar wel één, prachtige, tempel die “opgegraven” werd. Alweer mooi materiaal voor onze fotocollectie aan tempels!

We sloten de dag af met (alweer) een bezoekje aan Mysore Palace. Deze keer omdat het paleis elke zondagavond, gedurende één uur, volledig verlicht wordt… en heel even hadden we het gevoel dat dit één van de “1001 nachten” was!


Foto 1 + 2+3+4: de tempels

Foto 5: de plaatselijke “plas van Rotselaar”

Foto 6: de tempel die “opgegraven” werd

Foto 7+8: de “Barachukki falls” in Shivanasamudra

Foto 9+10+11: Mysore Palace by night

3 opmerkingen:

  1. De eerste foto's lijken een beetje op de tempels van de Azteken, Zuid-Amerikaans althans! Knap hoor! Blootvoets verplicht?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ingrid en Werner27 juli 2009 om 21:47

    Hallo,

    We vallen van de ene verbazing in de andere!
    Eerst een prachtige natuur met een enorme waterval, dan weer oude tempels en een sprookjeskasteel.
    Indrukwekkend!
    Jullie hebben het werkelijk naar de zin te lezen op jullie gezichten.
    Blijf van al dat mooie ten volle genieten.

    Ingrid en Werner

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaba,

    Tis daar precies echt wel mooi, jullie hebben al veel kunnen bekijken, van het een uiterste tot het andere, echt chique! Jullie zijn al een week weg, ni te geloven hé, geniet er maar van en neem nog maar veel foto's zodat we van hier een beetje kunnnen meegenieten.

    Hier zou het vanaf morgen ook mooier weer worden, hopelijk hebben ze gelijk en kunnen we naar het strand met ons meisjes.

    Tot snel hé!
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen