2009-07-22

Mysore; Wednesday, 22 July











Vandaag hebben we onze wekker tweemaal gezet; een eerste keer om 6.20 uur omdat we dan (normaalgezien) een deel van de zoneclips zouden kunnen zien en een tweede keer om 7.30 uur omdat de dag vandaag zou starten met een yogasessie. Jammer genoeg was het te bewolkt (door de moesson) om de zon te zien vanmorgen. Een kleine teleurstelling die al snel vergeten werd toen we “door lichamelijke en geestelijke methoden van concentratie” (lees: yoga) meegesleept werden. Carol wist al waaraan ze zich kon verwachten, maar voor Isabel was dit een geheel nieuwe manier van denken en doen… en zo weten we weer wat een menselijk lichaam zoal allemaal kan (of zou moeten kunnen na verloop van tijd) als de geestelijke concentratie optimaal is. Morgen beginnen we onze dag met les 2; benieuwd hoe we uit die sessies zullen komen op 17 augustus!

Om 10 uur stond ons ontbijt op het programma en aangezien wij deze eerste twee weken nog veel aangeleerd krijgen, ging de dag daarna verder met kooklessen in ons toekomstige gastgezin. Onze gastvrouw leerde ons hoe we traditioneel keukengerei moeten hanteren en op welke manier traditionele maaltijden opgebouwd worden. We brengen zeker enkele receptjes mee naar huis, want het mag gezegd worden… onze creaties smaken naar meer!

In de namiddag kregen we geschiedenisles van onze mentor, Praveen. Hij nam uitgebreid de tijd om ons de geschiedenis van het land en hedendaagse gebruiken (huwelijksritueel, kastensysteem, scholensysteem, …) uit te leggen. Een boeiende les die ons zeker nog gaat kunnen helpen om de kinderen waaraan we les moeten geven, beter te begrijpen.


Foto 1 + 2: het huis van ons gastgezin en onze kamer voor de laatste twee weken

Foto 3 – 9: de kookles die we kregen van onze gastvrouw

Foto 10: Carol ging op zoek naar traditionele kleding

4 opmerkingen:

  1. Goed dat jullie enkele culinaire hoogstandjes aangeleerd krijgen ;) Ik ben alvast bereid om deze gerechten kritisch te beoordelen :)

    Leuk dat jullie het gastgezin al hebben gezien... ziet er een leuk huisje uit! Isabel, zullen we later onze voordeur ook geel schilderen?

    Veel plezier tijdens jullie eerste kennismaking met India!

    Mike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HET ETEN ZIET ER LEKKER UIT.
    MOEKE EN VAKE.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net als Mike lijkt me een kritische beoordeling van jullie nieuwe kookkunsten iets waar ook ik me met plezier wil aan wagen.
    Dat wordt dus koken voor een hele hoop bij jullie terugkeer. Veel oefenen is dus de boodschap.
    Paddestoelen enkel gebruiken voor nieuwe recepten hee en niet als veruiming van geest en ... !
    Doei (of hoe men dat aldaar ook moge zeggen).
    D.O.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo daar,

    Jullie avontuur ziet er daar een hele belevenis uit en zeker ni slecht! Mooi huisje waar jullie gaan logeren en het eten ziet er ook wel de moeite uit, willen we zeker is proberen als je terug bent Carol!
    Nog veel plezier daar, geniet er maar van!
    Groetjes,
    Inge en co

    Ik kijk al uit naar nieuwe foto's en verslag morgen ;o-))

    BeantwoordenVerwijderen