2009-07-25

Mysore; Saturday, 25 July






Na het ontbijt (we houden het toch maar liever bij fruit en brood i.p.v. het warme, gekruide Indiase ontbijt) vertrokken we met de riksja naar de voet van een 1065 meter hoge heuvel die we via een, meer dan 1000 treden tellend, pad zouden beklimmen. Op een derde van de top hielden we even halt bij de 5 meter hoge Nandi-stier, het vervoermiddel van de god Shiva. Uiteindelijk bereikten we zwetend en puffend de top waar we, blootsvoets, een kijkje gingen nemen in de zeer mooie Sri Chamundeshwari-tempel. We waren er duidelijk niet alleen. Een massa hindoes kwamen er Chamundeshwari (een incarnatie van Shiva’s vrouw Parvati, die op deze heuvel de duivel Mahishasura zou hebben verslagen) aanbidden. Voor ons toch wel een ietwat eigenaardig tafereel. Na de lunch konden we de namiddag naar eigen goeddunken invullen. Van die tijd hebben we gebruik gemaakt om ons wat op te frissen, enkele inkopen te doen en wat te rusten.


Nog even een antwoordje op de vraag naar de gemiddelde prijzen. De prijzen zijn hier voor iedereen gelijk en liggen rond de 0,70 euro voor een cappuccino en een gemiddelde maaltijd kost 1,5 euro.


Foto 1: Op naar de top! (nog 1108 treden te gaan)

Foto 2: Nandi-stier

Foto 3: de Sri Chamundeshwari-tempel

Foto 4: demon Mahishasura

Foto 5: Survival of the fittest!

2 opmerkingen:

  1. Hey dames,

    dat was zeker een flinke wandeling?... die meer dan 1000 treden zitten toch niet in de beentjes zeker? hoelang heb je daarover gedaan?
    Het is daar wel mooi, en zeker niet duur...
    Geniet maar van al dat mooie...tot morgen....

    Groetjes
    Dorette en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ingrid en Werner26 juli 2009 om 10:21

    Hallo,

    De tempel die jullie bezocht hebben gelijkt erg veel op die van Mysore Palace. Die zal er misschien op nagemaakt zijn, of zijn alle tempels zo opgevat?
    Die aapjes zijn die alleen terug te vinden op die berg of ook op de plaats van jullie logement? Even doen aan herinneren dat jullie raam niet kon gesloten worden ;) Het zou wel eens verschieten kunnen worden.
    Voelen jullie je er na bijna een weekje al een beetje thuis of blijft het toch nog ietwat vreemd?
    Niet om heimwee op te wekken, vandaag is het hier een mooie blauwe lucht met een stralende zon.

    Groetjes en ook aan jullie collega's,

    Ingrid en Werner

    BeantwoordenVerwijderen