2009-07-21

Mysore; Monday, 20 July





Na een goede nachtrust in het knusse, nette hotelletje, ontmoetten we de voltallige groep vrijwilligers aan het ontbijt. In totaal zijn we met 9: de Waalse Belgen Pierre-Julien en Caroline, de Nederlandse Lotte, de Italiaanse meisjes Maria en Julia (deze laatste slaapt de komende twee weken in dezelfde kamer als ons), de Zwitserse Agatha, de Franse Augustin en wijzelf uiteraard.

Na het ontbijt vertrokken we met de tuc tuc, de bus en vervolgens weer de tuc tuc naar Mysore. Deze vier uur durende reis heeft ons meteen enkele eerste indrukken van het zuiden gegeven en één ding staat vast: we gaan onze “goede oude gewoonten” toch een beetje moeten bijschaven.

Bij aankomst in Mysore, tijdens een stevige moessonregen, werd dit nogmaals bevestigd wanneer we onze kamer en badkamer toegewezen kregen (een foto zegt meer dan duizend woorden, dus bij deze “zie foto badkamer”). Vervolgens stond de lunch op het programma en daarna kregen we, alweer tijdens een regenbui, een rondleiding in de stad. Om 21 uur werden we verwacht aan het diner en daarna was het dan eindelijk zover… de eerste douche (mét koud water, een emmer en het toilet als afloop). Hoe dan ook, uiteraard hebben we deze eerste dag “back to basics” zonder verdere kleerscheuren overleefd en kropen we doodmoe in bed.


Foto 1: Carol en Isabel in de tuc tuc

Foto 2 + 3: de kamer en de badkamer

Foto 4: onze eerste lunch (thali)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten