2009-07-23

Mysore; Thursday, 23 July





Net zoals gisteren begon ook vandaag met een yogasessie en de foto’s maken meteen duidelijk wie van ons twee de specialist is. Carol kan zich al flink concentreren op de manier waarop lichaam en geest kunnen samenwerken, maar Isabel heeft het nog altijd meer op die oefeningen die haar doen denken aan de jarenlange balletlessen. Maar goed… oefening baart kunst (wordt er gezegd), dus wie weet worden we allebei “goeroe”!

Daarna vonden we dat het wel eens tijd werd om de stad te verkennen, want aangezien we nog niet meteen naar “ons opvangtehuis” kunnen, willen we de tijd wel zo goed mogelijk invullen. Daarom besloten we om een bezoekje te brengen aan één van de grootste paleizen van India (dat toevallig in het hart van Mysore gelegen is): “het paleis van de Maharaja”. Jammer genoeg moesten we onze fototoestellen afgeven bij de poort (maar toch twee beelden die we nog snel konden maken van de buitenkant).

Het gaat om een “jong paleis” dat in het begin van de twintigste eeuw getekend werd door een Brit. Daardoor zijn er zowel invloeden van Indië als van Europa in terug te vinden. We werden met verstomming geslagen bij het zien van al de prachtige muurschilderingen, plafonds, materialen, kleuren, … die er gebruikt werden; dit hadden we niet verwacht! Een leuk detail (waarop we natuurlijk immens trots zijn): de glas-in-loodramen, die iedereen vol bewondering bekeek, zijn afkomstig uit België, alsook twee kristallen stoelen. We’re proud to be a Belgian!

Dit alles deed ons toch weer even stilstaan bij “thuis”… We beleven hier een hele fijne tijd, maar we denken ook vaak aan onze trouwe lezers en zijn ook elke keer opnieuw heel blij met de reacties! Bedankt allemaal!


Foto 1+2: Mysore Palace

Foto 3+4: yoga!

3 opmerkingen:

  1. Hey meiden,
    Precies eens een rustige dag,zijn wel prachtige gebouwen.
    Vanuit het natte België, waar jullie zo trots op zijn, de beste groetjes en tot morgen...

    Dorette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey dames,

    'k zit hier nu op het terras van een camping in de Ardèche me net te bedenken hoe klein de wereld geworden is... Helaas de laatste dag voor ons. Bij jullie moet het eigenlijk nog allemaal beginnen. 'k heb zopas alles gelezen. 'k Zou veel vragen kunnen stellen en allerlei bemerkingen kunnen maken over jullie leven ginder maar ik zal er eentje uitpikken. Het culinaire uiteraard, of wat dacht je Carol?? Hetgeen daar op jullie bord ligt lijkt mij echt niet te versmaden. Kleurrijk, zichtbaar erg lekker en volgens mij nog gezond ook. Vermits we misschien wel een studiedag teambuilding plannen dit schooljaar... Trek je kookplunje al maar aan! Allez, ik wens jullie nog veel werkkracht en relativeringsvermogen. Geniet waar je kan en wees sterk als het moet. Tot binnenkort.

    Geert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dag tante Carol ,
    ik vind het mooie foto's .
    groetjes van Remko en Branko , Linda en David .
    p.s.: ik zou graag een indische olifant zien !?

    BeantwoordenVerwijderen