2009-08-01

Bandipur; Saturday, 1 August






Veel te vroeg liep de wekker af! 4.30 uur, tijd om op te staan. We hadden onze rugzak de avond voordien al helemaal klaargemaakt, zodat we niet te erg meer moesten rommelen, want we wilden Julia niet onnodig wakker maken. Per taxi maakten we een 2 uur durende rit naar het Bandipur National Park, volledig klaar voor het avontuur. Al vrij snel konden we de safaribus op en vertrokken we op speurtocht naar het “wildlife”. Als we olifanten of tijgers zouden zien, zou de safari voor ons al zeker geslaagd zijn. Maar helaas verschijnen deze dieren niet op commando. Toch gaven we de moed niet op. Geconcentreerd bleven we zoeken. De bus stopte even voor een pauw (tussen haakjes: dit is de nationale vogel van India) en een kudde herten, maar de echte “wilde dieren”…. neen, die hadden er geen zin in vandaag. En de olifantenrit? Aangezien de kudde net uitgebreid werd met een aantal olifantenkalfjes, besloten de beheerders van het park de dieren twee maanden rust te gunnen. Conclusie: twee maal pech vandaag.

Vroeger dan gepland stonden we terug in Mysore, waarop we dan besloten om alvast een treinticket te boeken voor onze terugkeer naar Bangalore op 15 augustus. Het Indische systeem verschilt echter lichtelijk van het onze, want “gauw even een ticket boeken”… we hadden moeten weten dat dat onmogelijk was. Hoe dan ook, we hebben ons ticket op zak en kunnen morgen met een gerust hart naar ons gastgezin vertrekken.


7 opmerkingen:

  1. Hoi dames,
    jullie blijven ons maar verbazen met de leuke foto's en zeker de verhaaltjes.
    Hopelijk is het in jullie gastgezin even tof en leerrijk als de voorbije dagen... Ge gaat zeker uw taak tot iets positiefs maken !
    Spijtig dat er geen wilde dieren tezien waren, zou zeker ook leuk fotomateriaal opleveren.

    Amuseert jullie nog (daar twijfel ik trouwens niet aan !) en tot de volgende....

    Groetjes van ons allen !!!!
    Dorette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo dames,
    Tja, het echte werk gaat nu beginnen... Zo'n gastgezin gaat ook weer een avontuur op zich zijn... Hopelijk kunnen jullie ons blijven mailen... Verblijven jullie trouwens samen in 't zelfde gezin ? Benieuwd of de 'lokalen' graag hebben dat jullie foto's trekken in hun privé...
    Allez,
    we blijven jullie volgen dames...
    Arjan en co

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaba,

    Weer een heleboel dingen meegemaakt op een paar dagen tijd, die slang lijkt me 1 van de minder leuke?? Jullie gaan zeker geen spijt hebben van jullie reis, daar ben ik nu al zeker van. Maandag begint het "echte" werk voor jullie zeker, benieuwd hoe dat gaat verlopen, ik kijk al uit naar nieuwe foto's en verhalen!
    Groetjes en doe het goed hé ;-o))

    Inge en co

    PS Carol, ons Mila was van de week al met je aan het bellen, ik denk dat ze je al begint te missen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo meisjes,

    heb jullie belevenissen graag gevolgd. Prettig om te lezen. Dit is een ervaring voor het leven!
    Wat nu volgt zal waarschijnlijk nog boeiender zijn. Ik blijf jullie volgen.

    Leen(collega Carol)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo meisjes,
    Het waren weer een serie mooie foto's.Gaan jullie nog wel echt werken?
    Aan sport hebben jullie blijkbaar genoeg gedaan.
    Trappen doen is gezond zegt men hier toch altijd.
    Voor de Galgenbergers is het hier in Gandia hun laatste dag.
    Ze doen jullie nog vele groetjes en vergeet dan ook maar niet van naar huis te keren.
    Bye GR.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ingrid en Werner2 augustus 2009 om 10:05

    Dag meisjes,

    Het is wel goed dat jullie geen wilde dieren gezien hebben, misschien hadden ze zich teruggetrokken omdat ze voldoende gegeten hadden en toe waren aan een siësta. Anders misschien...
    Vanaf vandaag dan de grote verhuis en het echte werk?
    De opleiding en kennis van de afgelopen 2 weken zal wel bagage zijn voor jullie die altijd meegedragen wordt. Succes voor wat komen zal!

    Ingrid en Werner

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo meisjes,

    stromende regen en een herfsttemperatuurtje... zo ziet onze Belgische zondag eruit. Maar we gaan niet klagen. Er zijn ook al zonnige dagen aan bod geweest. Zo te zien was de 'wildlife' niet zo wild. Pech, maar de natuur maakt ook wel veel goed zeker? Wanneer ik hier een tekstje zit bijeen te knutselen zijn jullie weeral onderweg naar jullie volgend avontuur. Benieuwd wat dat gaat worden! In elk geval: Natte steun vanuit jullie thuisland en tot morgen.

    Groetjes,

    Denise

    BeantwoordenVerwijderen