2009-07-24

Mysore; Friday, 24 July







Vandaag geen yoga. Dit was wel spijtig, maar anderzijds hadden we nu de kans om wat langer te slapen.

Na een stevig ontbijt (we proberen telkens wat anders uit) kregen we van Praveen wat meer duiding bij de verschillende godsdiensten die hier in India vreedzaam naast en met elkaar leven. De meest beoefende godsdienst is het hindoeïsme. Deze godsdienst is heel simpel en gelijk ook verschrikkelijk complex. Zo kan een Hindoe tot driehonderd miljoen goden vereren. De drie belangrijksten zijn Brahma, god van de creatie, Vishnu, god van het behoud/ bescherming en Shiva, god van de vernietiging. Ook Ganesh (afgebeeld als olifant met het lichaam van een mens) wordt haast overal vereerd, hij zorgt er nl. voor dat je je leven kan leiden zonder hindernissen. Vastgelegde regels in het hindoeïsme bestaan er niet.

Na deze leerrijke uiteenzetting (Praveen is een echte kenner) gingen we met de riksja naar een restaurant waar we niet uit een bord zouden eten, maar “uit een bananenblad”. Zoals rasechte Indiërs lieten we het bestek voor wat het was en gebruikten we onze rechterhand om de rijst, het brood, de gefrituurde cashewnoten en de vele pikante sausjes naar binnen te spelen. Na de maaltijd brachten we een bezoek aan de “Art Gallery”. Hier zagen we vooral schilderijen, meubels en gebruiksvoorwerpen. De voornaamste onderwerpen van deze kunstwerken zijn de Maharaja’s, de Britse kolonisatie en niet te vergeten, de goden. De rest van de namiddag mochten we zelf invullen. Tijd dus om aan onze blog te werken, een telefoontje te plegen met het thuisfront en een koffietje en koude choco-latte te gaan nuttigen in de gezellige coffeeshop op de hoek van de “main road”, ondertussen al ons vaste stekje geworden om eventjes te relaxen en bij te praten.


Foto 1: ons ontbijt

Foto 2 - 4: de lunch

Foto 5: Art Gallery (waar we binnen jammer genoeg ook geen foto's mochten nemen)

Foto 6: de straten van Mysore

4 opmerkingen:

  1. Namasté Isabel en Carol,

    Het is werkelijk fantastisch wat jullie doen - het moet zo'n enorm leerrijke ervaring zijn. Via Ingrid ben ik op jullie blog terrecht gekomen. Kei tof om jullie zo te volgen. Ik ben momenteel bezig in een boek over Indië 'De Witte Tijger' en via jullie blog heb ik er nu een veel beter beeld bij.
    Veel succes ginder! Groetjes, Sophie Claes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ingrid en Werner24 juli 2009 om 18:50

    Hallo,
    Blij te horen dat jullie zelfs al een stamkroeg gevonden hebben. Jullie maar terassen terwijl wij hier in de regen zitten.
    Het eten ziet er wel lekker uit. Hopelijk smaakt het ook zo. Wat kost daar eigenlijk zo een kopje koffie of een maaltijd? Kost het daar meer omdat jullie westerlingen zijn of is dat daar voor iedereen gelijk?
    In elk geval, aan jullie gezichten te zien is er geen heimwee te bespeuren.
    Vergeet niet van alle momenten te genieten.

    Ingrid en Werner

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, hoi,
    Ge weet...ik kijk graag naar eten hé (gniffel naar Carol toe)Leuke foto's daaromtrent (hihi) Het lijkt me een hele bedoeling zo al die voorbereidingen treffen, maar tegelijk ook ontspannend... Ik weet hoe stressie het soms allemaal is om iedereen op tijd eten te geven... Volgens mij gaan jullie bij terugkomst alles veel rustiger aanpakken... Een beetje yoga hier of daar inlassen als het wat druk wordt misschien? We gaan een lokaaltje inrichten voor jou Carol!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaba,

    Jullie zien er gelukkig uit daar in het verre India, een hele belevenis die andere cultuur maar wel iets om nooit meer te vergeten. Ons meisjes vinden het geweldig om Carol toch nog te kunnen zien terwijl ze op vakantie is, vooral de foto van de yoga (op zen kop) vonden ze maar gek! Veel plezier nog en geniet van elke dag!

    Groetjes,
    Inge en co

    Ps Carol, een dikke zoen van Bo en Mila XX

    BeantwoordenVerwijderen