2009-08-15

Bangalore; Saturday, 15 August






7.30 uur… er klopt iemand op onze kamerdeur. We waren al wel wakker, want vandaag zou onze grote terugreis aanvatten, maar we hadden niet verwacht dat Jansi zo vroeg ’s ochtends al zou langskomen om ons een “Happy Independence Day” toe te wensen. Al snel hoorden we aan de straatmuziek dat het dorp al helemaal in feeststemming was… van korte duur echter, want toen we om 10 uur in de tuc tuc richting station reden, zaten de festiviteiten er al op. Ook in Bangalore konden we niets meer dan enkele nationale vlaggen terugvinden. Door de lange treinreis, werd het een rustige dag en konden we ons een beetje klaarmaken voor ons vertrek morgen.

Onze indrukken van Bangalore? Dit is een “nieuwe stad”, maar dan wel “Indisch nieuw”, wat wilt zeggen dat alles er vrij verwaarloosd uitziet en ook dat er massa’s vuil terug te vinden zijn langs de kant van de wegen. We vinden het ontzettend jammer dat het land ontsierd wordt op deze manier, want werkelijk elke Indiër kiest ervoor zijn vuil vlak naast de vuilnisbak neer te gooien. Een mooi land, met een minder mooi kantje… en toch zullen we het missen!

3 opmerkingen:

  1. Hallo meisjes,

    een vlotte terugreis gewenst. Wij wachten hier op boeiende en kleurrijke verhalen. Want dat kan niet anders!
    Juf Castrol, see you soon at school.

    Groetjes,

    Denise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey meisjes,
    Niets dan blije gezichtjes...maar droevige hartjes...Wat een ervaring...maar heelaas bijna voorbij...
    Een goede terugreis gewenst,en geniet nog van elk ogenblik.
    Welkom in ons Belgenlandje ....wees voorzichtig...Tot weldra !!!
    GROETJES VAN ONS ALLEN;

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo dames.Dit is nu het einde.Maak valiezen maar klaar voor terugreis.Steek er vooral de vele en goede herinneringen in. Bedankt de hele maand door voor de vele foto's en kommentaar. Jullie kunnen mischien nog eens terug als journalisten.
    Nog een goeie terugreis en dan welkom thuis (ook al zijn we er zelf niet.
    Is het bij jullie ook nog altijd groene vlag ?
    (Rico en Reno)
    Groetjes ,
    GR

    BeantwoordenVerwijderen