2009-08-04

Hootagalli; Tuesday, 4 August














Zoals het een echte leerkracht betaamt, vertrokken we vanmorgen met goed uitgewerkte lesvoorbereidingen en vol goede moed naar Odanadi. Onze rugzak, vol goede ideeën, viel meteen in de smaak. Vooral “onze studentjes” met mentale moeilijkheden konden het ontzettend appreciëren dat we hen de kleuren aanleerden aan de hand van ballonnen. Tijdens het volgende “lesuur” staken we een handje toe bij het vouwen en lijmen van papieren zakken (dit werkje is vergelijkbaar met dat in een beschutte werkplaats; de meisjes verkopen deze papieren winkeltassen achteraf in winkelcentra, tegen een prijs van 15 INR). Vervolgens konden we bij onze kokkin terecht voor onze lunch van rijst en Samba (voor ons echter zonder Samba, uit persoonlijke overwegingen). De namiddag begon in het ICT-lokaal. Daar begeleidden we enkele meisjes bij hun eerste kennismaking met de wondere wereld van de informatica. Daarna trokken we ons terug in “onze natuurlijke biotoop”: het klaslokaal. Ons groepje studenten “English language” leerden op een creatieve manier de woordenschat rond het menselijk lichaam en in eenzelfde lijn sloten we onze dag in Odanadi af met het aanleren van een liedje/dansje over de lichaamsdelen.

Na een moeilijk begin gisteren, keerden we vanavond tevreden terug naar huis, want de blije gezichtjes die we te zien kregen, verwarmden ons hart… opdracht volbracht.

Thuisgekomen wachtte ons, na een heerlijk kopje thee, een nieuwe taak: huiswerk maken met de dames des huizes: Tunga en Jansi… En dan; een nieuwe stroompanne, oef… net op tijd klaar!

10 opmerkingen:

  1. Dat zien er super leuke lesjes uit! Knap werk, je kan echt op het gezicht van de kinderen aflezen hoe leuk ze het vinden! Proficiat...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey dames,
    Dat is prachtig werk dat jullie daar leveren,dat staat op de snoetjes te lezen.En het geeft jullie ook wel een goed gevoel zeker....
    Carol ,een gelukkige verjaardag,van ons allemaal ,maakt er het beste van....die ballonen waren een dag tevroeg... ik zou zeggen drink er ne goeie op..maar dat zal voor in de thuishave zijn zeker !!!! We zijn je niet vergeten héé.
    Nog veel vreugde in jullie schitterend werk,en dat het de kinderen en meisjes veel mag bijbrengen,dan is de opdracht geslaagd....
    Groetjes en tot morgen.
    Dorette en co

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hello,

    Carol, je te souhaite un très bon anniversaire!!!!!! je pense qu'il sera mémorable!!! et vous rentrerez pleins de souvenirs, et en plus vous aurez apporté pleins dechoses aux gens. Encore bravo. gros bisous a vous 2 et Isabel Chloé est très fière de sa marraine........
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi dames ,
    Carol , ne gelukkige verjaardag gewenst vanuit terhagen en dikke zoentjes van de klein
    mannen !
    't is heel plezant om de foto's en de verhalen te volgen , doe zo voort !
    groetjes linda , david , remko , branko .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aan de Belgische leraressen, goede morgen.
    Nu beginnen de instructieve fotos.Heel interesant om naar te kijken. Ook voor de meisjes zal het fijn zijn. Hopelijk zijn er steeds vrijwilligers beschikbaar om zoiets te doen.
    Voor u Carol, BUON COMPLEANNO , molto speciale questa volta. Maak er voor u beiden maar een klein feestje van.
    Groetjes vanuit Spanje (weer superhete dagen).
    Bye , GR

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi zusje,

    Bij deze wensen wij je een fijne verjaardag.
    De meest originele tot nogtoe vermoed ik.

    Onze Reno & Rico geven je vele zoenen, en ook aan ons Isabel. En ook een dikke knuffel voor alle 2.

    Wat een geluk dat jullie ballonnen hadden en dat de mensen van Indië voor jullie een taart aan het bakken waren. Dan zal tante wel blij geweest zijn met haar verjaardag. En dat er zoveel kinderen op je feestje waren om mee te spelen.

    Tot binnenkort.

    D.O

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Carol
    Dus vandaag gelukkige verjaardag ,de origineelste van je leven tot hier toe wannt met jou weet je nooit.De voldoening moet groot zijn met juli werk aan de gezichtjes te zien .Nog veel lesplezier prachtig .
    grtj simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo
    Carol Vanwege ons alvast nen dikke proficiat
    met uwe verjaardag.
    En veu de rest geniet er nog van ginderachter.
    Het is leuk om da vanhie allemaal te volgen me ons dik gat in de zetel.
    Werk gij ma goe en amuseer u ma wa.
    Ik zal die van helle wel int oog houwen want die loopt hie ma rond as a kieke zonder kop.
    Dikke kussen van ons allemaal en tot later
    saluut

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi meisjes,

    hoedje af voor wat jullie daar allemaal presteren! Dat is echt wel niet te onderschatten. Hoe jullie 's avonds de moed nog vinden om zo'n superknappe blog op papier, heu pc, te zetten...onbegrijpelijk! Carol jij gaat al serieus ingewerkt zijn wanneer je weer in België aankomt. Bij deze dan nog een dagje-later-gelukkige verjaardag gewenst. Een verjaardag om nooit meer te vergeten.
    Slaap zacht of geniet van jullie werkdag.

    Groetjes, Denise

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Isabel en Carol, blijk baar is mijn test gelukt. De verjaardagswensen voor ons Carol zijn va Cavalaire gegaan.
    Het beste van ons 2 uit Roquebrune.
    Hilda & André.

    BeantwoordenVerwijderen