2009-08-11

Hootagalli; Tuesday, 11 August


Dagelijks werk van de plaatselijke huisvrouw: hout sprokkelen.

De waterkraan van het dorp

De dorpskroeg.

Onze straat.

De winkeltjes (hier nog gesloten omdat het ochtend is).

Het staatsschooltje.

De riolering.




De was die te drogen hangt op de prikkeldraad, dagelijkse kost!


We mogen van geluk spreken dat we de voorbije weken van ernstige ziektes gespaard gebleven zijn. Afgezien van enkele ongemakjes ter hoogte van maag en darmen, mogen we echt niet klagen…Tot nu dan toch… want vandaag (bij Isabel kondigde het zich al eerder aan) werden we allebei geveld door een fikse verkoudheid. Echt bevorderlijk voor ons werk hier is het niet, maar we hebben onze best toch gedaan en ook vandaag hebben we de meisjes weer wat woordenschat en een liedje kunnen bijbrengen tijdens de Engels les (dewelke ondertussen een vaste activiteit geworden is om 15 uur). Ook zij leerden ons een eenvoudig liedje in “Kannada”, de taal die hier gesproken wordt (Carols kindjes van het tweede leerjaar zijn dus al gewaarschuwd). We hadden vandaag ook nog krijt bij en twee “boeken” speelkaarten. Maar de meisjes gaven ons meteen te kennen dat ze daar niet mee mochten spelen. Na navraag hierover bij de huismoeder, blijkt dat er niet met dergelijke kaarten mag gespeeld worden (en dit beperkt zich niet tot Odanadi, maar dit zou een algemeen gegeven zijn) omdat dit onder de noemer van kansspelen valt. Tot zover die activiteit…

Aangezien we al sinds enkele dagen ondervonden hebben dat het soms echt moeilijk is om de meisjes (die niet naar school gaan) in de voormiddag te motiveren om actief deel te nemen aan de activiteiten, zijn we van plan om hieromtrent enkele voorstellen te formuleren naar de mensen die instaan voor de dagelijks leiding van Odanadi toe.

Omdat verschillende activiteiten dagelijks terugkeren en ze dus telkens weer gelijkaardig fotomateriaal zouden opleveren, kozen we er vandaag voor (naar een leuke tip die we ontvangen hebben van één van de bloglezers, waarvoor dank) om de weg die we dagelijks te voet afleggen naar Odanadi, in beeld te brengen. Bij nader inzien is dit voor ons, Wetserlingen, eigenlijk al een openluchtmuseum op zich. Oordeel zelf maar. Wij kruipen vandaag op tijd in onze slaapzak en hopen op een rustgevende, weldoende nachtrust.

8 opmerkingen:

  1. Hey Meisjes,
    Vooreerst een spoedig herstel,en hopelijk gaat het vlug wat beter,zodat je van de laatste dagen evenveel kunt genieten,en U niet te ziek voelt...
    Bedankt voor de mooie foto's,zo hebben we een beter idee van hoe jullie ginds leven,de werkelijkheid.... en wij hier maar zeuren....nooit tevreden...niet te geloven die lachende gezichten altijd.
    Jullie werk is echt prachtig,vermoeiend,maar de liefde van de kinderen maakt alles lichter...

    Geniet nog, en na die rustgevende nachtrust,veel beterschap...tot morgen...

    Groetjes van allen uit Peulis.
    Dorette.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Isabel,
    Hopelijk vlug hersteld! Dat receptje zal ik zeker eens moeten uitproberen.
    Nog 6 dagen! Er is er hier ene die al lang aan't aftellen is (en de rest ook).
    groetjes van ons allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaba,

    Leuk om eens foto's te zien van jullie omgeving daar, dan kunnen we ons er toch iets bij voorstellen hé! Hopelijk blijft het bij de verkoudheid en worden jullie ni te ziek, want dat zou jullie laatste dagen wel zwaar maken, maar als jullie genoeg nachtrust nemen komt da wel goe. Geniet nog van iedere moment daar en tot snel.

    Inge en co

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo dames !
    Ik vroeg mij inderdaad ook af wat jullie nu precies is 'opgedragen' qua lesgebeuren... Heeft de organisatie of de mensen van ginder daaromtrent veel te zeggen ? Maar ik heb de indruk dat de kids jullie 'westerse' aanpak toch kunnen pruimen hé ! Hangen de leerkrachten daar vast aan bepaalde lesonderwerpen ?
    Allez vooruit... en dat receptje vind ik alvast het proberen waard !
    Groetjes,
    ARJAN

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag lieve dames!

    Beterschap gewenst! Jullie doen dit uitstekend. Hoedje af voor jullie en extra pluimen erbij!

    Tot binnenkort!

    Ellen N.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Carol
    Eindelijk heb ik gevonden hoe het bloggen werkt!
    Fantastisch dat je nu daar bent, wat een cultuurshock waarschijnlijk. Hopelijk voel je je al wat beter.
    Van ons een gelukkige verjaardag (enkele dagjes te laat, maar toch) en met veel bewondering voor je prachtige werk daar.
    Heel veel liefs,
    zorg goed voor jezelf, je nichtje en voor al die kindjes daar.
    Knuffel, Sofie, Fleur en Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze laatste foto's zijn echt het leven zoals het is! Leuk om dat ook even mee te maken ;)

    Nog 6 daagjes, maak er nog het beste van!

    Groetjes

    Mike

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Isabel en Carol,
    weer eens enkele mooie foto's.Jullie maken er wel echt werk van om iedere dag nieuwe foto's en uitleg erbij te sturen. Voor al diegene die jullie kunnen volgen hebben is het al een reisje op zichzelf.Blijf zelf maar niet te veel in dat cafeetje hangen hé.
    Isabel ,hopelijk blijft het bij die verkoudheid,je zult het moeten oplossen met hete thee,denk ik.Zorg nu maar dat je voor die laatste dagen niks meer gaat opdoen.
    Groetjes en tot binnenkort,
    GR en AO

    BeantwoordenVerwijderen