2009-08-10

Hootagalli; Monday, 10 August







Na het posten van onze blog gisteren, kreeg ons gezinnetje onverwacht bezoek… Eerst dachten we dat de Nederlandse Lotte gearriveerd was, maar niets was minder waar. Aangezien de oom van onze huisvader ernstig ziek is, kwam de hele familie op bezoek en zij brachten hier ook de nacht door. Om diezelfde reden werd Lotte naar een andere familie gebracht. Vanmorgen trokken we, naar goede gewoonte, weer naar de meisjes, waar we ons samen waagden aan de Macarena, rekspringen en vele andere activiteiten. Aangezien Odanadi vandaag jarig was, besloten de meisjes zichzelf te trakteren op een “zoetigheidje”. Met een fakkel trokken ze erop uit om een bijennest leeg te roven… en het mag gezegd worden, wij Westerlingen keken beangstigend toe, maar Shansi kroop als een ware imker, zonder verdere bescherming, tussen de bomen. En zo zie je maar: het (over)leven is aan de durvers! Carol had voor de gelegenheid haar Sari nog eens aangetrokken, maar al snel werd duidelijk dat een sari ook garant kan staan voor massa’s pret en spelplezier!


Om jullie alvast te doen watertanden, willen we jullie zeker het volgende recept van onze huismoeder niet onthouden: “Chitra anna” (ofwel rijst met limoen)

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g rijst

2 geraspte wortels

1 grote ui, in schijfjes gesneden

Groene chili pepers, hoeveelheid zelf te bepalen

25 g cashew noten

1 koffielepel kurkuma

Enkele curryblaadjes

Enkele korianderblaadjes

2 uitgeperste limoentjes (klein)

10 g rozijntjes

1 koffielepel mosterd

25 g pindanootjes

Kook de rijst (1 eenheid rijst, 2 eenheden water).

Verwarm olie in een wokpan en voeg de mosterd, de curryblaadjes, de kurkuma, de pindanootjes, de rozijnen, de cashew noten, de chili pepers, de ui en de wortels toe. Laat sudderen tot alles gaar is. Vervolgens de rijst toevoegen aan het geheel en overgieten met limoensap. Breng op smaak met korianderblaadjes, voor het serveren. Smakelijk!


Nog een klein berichtje van Isabel aan haar trouwe mailschrijvers: “Ik kan jullie mailtjes gelukkig nog heel goed ontvangen via Outlook, maar zelf antwoorden lukt voorlopig even niet meer, want het laden van de website die daarvoor nodig is, neemt meer geheugen in dan onze internetverbinding hier kan verwerken.”

5 opmerkingen:

  1. Hai Carol
    Amaai Carol hoe chic met de sari , ik ben jaloers toch een beetje ,ik denk dat je stillekes kunt doordringen tot de kinderen.Prachtig werk doe zo voort.
    grtj Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Vandaag is er aan de gezichten te zien, veel plezier gemaakt. Doe zo verder! Dit heeft iedereen wel eens nodig.
    Kenden die meisjes daar de Macarena of hebben jullie die daar gelanceerd?
    Het gerecht lijkt heerlijk, hier gaan we in geval van, toch voorzichtig zijn met de pepers.
    De teller onderaan zakt zienderogen.
    Profiteer nog met volle teugen van de laatste dagen.

    Ingrid en Werner

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aan de 2 kleurijke dames uit het Noorden aldaar in het verre India:

    Ik ga me nog niet aan jullie recept wagen (kan zelf amper een ei bakken) maar zal Katia hier eens over aanspreken, zoniet wachten we op jullie terugkomst en gespecialiseerde uitleg.
    ... en wat hebben we geleerd vandaag? ...1)...

    Chaitra ziet er beeldig uit. Ik weet niet of het al dan niet nodig is, maar indien nodig mogen jullie op onze kosten nog enkele kinderen een kadootje geven hoor. Als dat hun gelukkig maakt is dat dan maar onze zeer milde maar welgemeende bijdrage. Jullie zien er beide stralend uit, al dan niet met Sari. Isabel, waar is jou Sari trouwens?
    Vergeet maar niet de adressen van al jullie nieuwe vrienden te vragen opdat jullie toch contact zouden kunnen houden. Lijkt me leuk voor hen en jullie.

    Dikke kussen van ons allemaal.

    D.O.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaba,

    Door het nieuws op de radio daarstraks over de aardeving in India kon ik het toch ni laten om effe te kijken of alles ok is met jullie!!
    Wij zijn ondertussen terug van vakantie (spijtig genoeg)en moeten al terug gaan werken.
    Zo te zien hebben jullie wel plezier beleefd vandaag met de meisjes, leuk om te zien dat ze ondanks alles toch nog kunnen genieten, jullie doen het daar prima!! Aan het recept ga ik me toch ook ni wagen want ik vrees dat ze da hier ni gaan lusten, misschien als Carol het voor hen maakt, wie weet.......

    Groetjes en tot snel, geniet van jullie laatste dagen!

    Inge en co

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo meisjes,
    jullie beginnen wel aan de laatste week hé.Gebeurtenissen genoeg beleefd, als we jullie commentaar en foto s bekijken. Was die dansles inbegrepen in jullie leerpakket ? in ieder geval een prettige les voor de meisjes (en sisters ).
    Hier in Spanje alles tip-top. Probeer gewicht wat op pijl te houden. Zo te zien is dat voor jullie ginder geen probleem. Zal maar eens een toertje méér lopen. Op enkele kms zien we nu ook weer niet.Amuseer u daar nog allebei met de meisjes en jullie gastgezin en vergeet dat kleine Belgie niet. Ciao ciao
    Ps. zaterdag ,verjaardag van Océane.
    GR en AO

    BeantwoordenVerwijderen