2009-08-08

Mysore; Saturday, 8 August





Zaterdag, rustdag! Of toch… op zaterdag worden we niet verwacht te Odanadi, dus we hebben gretig gebruik gemaakt van de gelegenheid om onze kamer eens grondig schoon te maken. We proberen al elke dag om de kamer uit te borstelen (want hier wordt er geleefd met de deuren open en aangezien de tuin rijkelijk begroeid is, waait er elke dag heel wat binnen), maar een bezem zoals de onze, kennen ze hier niet… geen evidente zaak met andere woorden. Daarom besloten we om een wel heel vreemd iets (volgens ons gastgezin) aan te halen voor onze grote kuis: water! Vol ongeloof keek onze “thuismoeder” toe wanneer we aan het poetsen gingen met enkel en alleen koud water, shampoo en een aftrekker (een dweil is hier onbestaande, maar om ons toch een beetje uit de nood te helpen, kregen we een zakdoek uit papa’s kast).

Na dit avontuur, trokken we naar Mysore, waar we afgesproken hadden met onze vriendengroep. Een dag later dan gepland, want jammer genoeg is Caroline in allerijl naar het hospitaal gebracht gisteren. Wat er precies aan de hand is, is niet bekend en de “dokters” verwijzen haar door naar een ziekenhuis in de stad voor verder onderzoek. Een verplaatsing is voorlopig echter niet mogelijk wegens haar toestand en nu ligt ze te wachten tot beterschap (als die er komt zonder verzorging) in een kamertje met 7 andere zieken… één ding staat dus vast; we zullen er alles aan doen om een ziekenhuisopname te vermijden! Geen nood, we voelen ons kerngezond!

Na een lekkere lunch en een goed gesprek, sloten we onze middag af met een kleine wandeling door Mysore en bovenstaande “sfeerbeelden” zijn daar nog een souvenir van. Het werd een rustige dag, maar morgen komt de Nederlandse Lotte ons vergezellen in ons gastgezin én in Odanadi; dus nu kunnen we er met frisse energie tegenaan gaan voor de komende week!

1 opmerking:

  1. Oei, hopelijk alles oké met die Caroline... 't Is inderdaad niet evident om ginder in een ziekenhuis terecht te komen, denk ik... Alvast geen aanrader ! En aan de 'moderne' kuisploeg kan ik alleen maar zeggen... Stop daarmee ! Denk toch niet aan die sleur van hier... Ik zou blij zijn als ik daar mijn energie eens niet moet insteken !!! (lezen met een lach en zwanske hé!)
    Arjan

    BeantwoordenVerwijderen