2009-08-09

Hootagalli; Sunday, 9 August












We mochten vandaag uitslapen van Rani, want ook hier geldt “zondag rustdag”. Na ons ontbijt in open lucht, vertrokken we naar Odanadi. Onderweg zagen we dat het vandaag marktdag was in Hootagalli. Het was een kleurrijk, gezellig marktje, waar je verse groenten (zowel bekende als, voor ons, onbekende soorten), kokosnoten en natuurlijk ook kruiden kon vinden.

Ook in Odanadi zelf merkten we al snel dat het geen gewone weekdag was. Sommige meisjes lagen nog wat te rusten in bed, anderen maakten zich mooi, enkele schoolmeisjes hadden een rustig plaatsje opgezocht om te studeren voor hun test, enkele van de oudere meisjes stonden in voor de was en de kleintjes hadden volop tijd om met elkaar te spelen. Wat hier toch wel opvalt, is dat al deze meisjes op een haast rimpelloze manier samenleven. Iedereen kent zijn taak, de grootsten helpen de kleintjes en dit alles zonder geruzie of gezeur.

Vandaag had Carol ook haar sari bij. De huismoeder zou haar leren hoe je zo’n grote lap stof op een elegante manier hoort te dragen… maar de meisjes namen het heft zelf in handen en begonnen haar als echte kenners te “drapperen”. Of we thuis de verschillende stappen nog op de juiste manier gaan kunnen herhalen, durven we niet te beloven. Nadat sister Carol, onder dwingende hand van de jongere meisjes, haar sari in elke kamer ging showen, was het tijd voor Chaitra’s geschenkje. We hadden haar rode (dat is haar lievelingskleur) oorbelletjes gekocht omdat ze al verschillende dagen had laten blijken hoe mooi ze dat wel vond en ze had er zelf nog geen. Of ze er blij mee was, moet je zelf maar uitmaken aan de hand van de foto…

Na de middag hebben we nog even de bus naar Mysore genomen. We hebben het systeem van het openbaar vervoer nu helemaal onder de knie. We moeten ook opmerken dat dat hier echt efficiënt georganiseerd is en nog heel goedkoop ook. We kunnen ons dus door het land bewegen als “bijna-rasechte-Indiërs”!

5 opmerkingen:

  1. Zulke marktjes zijn echt iets voor mij ! Overal wat snuisteren tussen de kruiden en andere eetwaren... Klinkt super gezellig !
    By the way... Carol, uw reis gaat ook een heuse schriftelijke verderzetting kennen voor in mijn klasje... Ondertussen ben ik gestoten (via die nieuwe methode) op een lesje W.O. dat kan opgesmukt worden met uw ervaringen ginder... Het gaat over de gelijkenissen en verschillen op het gebied van onderwijs en spel tussen België en een ander cultuurgebied, zoals dus bijvoorbeeld India hé !!! Voelt ge mij al komen ???? In plaats van 'zilveren surfer' wordt gij de 'zilveren juf' !! En maar vertellen dan...
    Groetjes, Arjan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Dames,

    Zo'n marktje zou ik ook wel zien zitten,ziet er leuk uit,eens iets anders dan Heistmarkt...
    Van die meisjes krijg je toch veel vriendschap, dat zie je zo. Het zal voor allen hard zijn binnen enkele dagen...wat vliegd de tijd toch als die nuttig gebruikt wordt...Geniet nog maar van jullie goede werken en de respons van die kinderen...
    Is Carolien al beter?

    Zonnige groetjes uit een warm België van ons allen en tot....

    Dorette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Carol en Isabel,
    Naar de foto's te zien hebben jullie een zéér kleurrijke zondag gehad en een goed werk gedaan met dat geschenkje. Ik geloof dat jullie ook genieten van al hetgeen jullie daar kunnen "geven".
    Jullie doen een fantastisch werk!!
    Groetjes van ons 2.
    H & A

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaba,

    Het moet een goed gevoel geven om iemand daar zo blij te kunnen maken met oorbelletjes! Daar beseffen jullie waarschijnlijk pas in welke luxe we hier leven (terwijl het ook met vele minder kan) en de mensen daar zullen ook al heel wat van jullie hebben opgestoken. Hopelijk gaat het beter met Caroline en blijven jullie ook gezond. We blijven jullie avontuur daar volgen, nog een weekje en het zit er al op, niet te geloven!!

    Groetjes daar en tot snel.

    Inge en co

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Isabel,


    Ik word van hier achter mijn computer al opgewekt van al die kleuren, hopelijk heeft het ook een 'gelukzalig' effect op jullie. Het project is echt wel fantastisch goed opgezet, heel mooi concept. Geniet er nog van die kleine geluksmomentjes wanneer je die blije gezichtjes ziet, want binnen enkele weken staan we weer voor onze stoere mannen ;)

    BeantwoordenVerwijderen